FC Twente Vrouwen

PSV (v) - FC Twente (v) afgelast, Tukkers blijven in Enschede

PSV (v)  - FC Twente (v) afgelast, Tukkers blijven in Enschede

Komende zondag hervat FC Twente Vrouwen de competitie met de altijd lastige uitwedstrijd tegen PSV. De Brabanders zijn al jaren op jacht naar de eerste titel, maar staan op dit moment slechts vijfde met 14 punten minder dan koploper en regerend kampioen FC Twente. De Tukkers haalden in de eerste 10 wedstrijden de volle buit met 30 punten.

Afgelast: De wedstrijd is afgelast vanwege de winterse weersomstandigheden. "De sneeuwval van de afgelopen dagen heeft ertoe geleid dat het veld onbespeelbaar is. PSV is in samenspraak met de KNVB en FC Twente op zoek naar een nieuwe datum. Zodra er overeenstemming is wordt de nieuwe datum gecommuniceerd", aldus de lezing op de website van de Brabanders.

"Ik kijk natuurlijk heel positief terug op de eerste seizoenshelft, door onze manier van voetballen hebben we een goede uitgangspositie gecreëerd", vertelt verdediger Marit Auée op de clubwebsite. "We zijn er echter nog lang niet, er komen nog veel goede tegenstanders aan die het ons ontzettend lastig kunnen maken."

Niet alleen in punten is FC Twente de baas van de Eredivisie Vrouwen, ook het doelsaldo van +45 is stukken beter dan de +31 van de grote concurrent Ajax. FC Twente kreeg slechts twee goals tegen in de eerste tien wedstrijden en dat is mede te danken aan een goede verdediging. Auée maakt hier pas sinds dit seizoen onderdeel van uit, maar de oud-speler van PEC Zwolle heeft zich moeiteloos aangepast.

"Het hele team draagt natuurlijk bij aan het goede doelsaldo dat we hebben. Ik denk dat je bij mij een groot verschil ziet in hoe ik nu voetbal ten opzichte van het begin van het seizoen. Ik werd makkelijk opgenomen in het team en met de speelsters om me heen heb ik een goede klik. Je ziet aan het hele team dat we tijdens wedstrijden de nul willen houden, hier groei je in mee als nieuwe speelster."

Dan over de tegenstander. “PSV heeft veel kwaliteit in de selectie. Tijdens de thuiswedstrijd hebben wij goed gespeeld, maar zag je PSV ook groeien in de wedstrijd. Zij werden beter en hebben het ons tot het einde nog lastig gemaakt. We gaan zien hoe PSV uit de winterstop is gekomen, deze wedstrijd is een goede maatstaf voor ons."

100 claps
10 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments