FC Twente Vrouwen

FC Twente gaat meer investeren in vrouwenvoetbal in jacht op Champions League-droom

FC Twente gaat meer investeren in vrouwenvoetbal in jacht op Champions League-droom

FC Twente Vrouwen is bezig aan een ongekend seizoen. De Tukkers hebben na tien eredivisie nog geen enkel punt verspeeld in de Azerion Vrouwen Eredivisie en de eerste prijs van het seizoen is met de Super Cup al binnen. De komende jaren zal er meer geld van FC Twente worden besteed aan het vrouwenvoetbal.

Dat maakt algemeen directeur Paul van der Kraan bekend bij de nieuwjaarsreceptie van FC Twente. "Wij vinden dat de vrouwen zich ook verder moeten ontwikkelen, dat ze een stapje verder en hoger moeten", vertelt Van der Kraan. "Wij hebben als club de wens uitgesproken om ook een keer de groepsfase van de Champions League te halen, niet alleen de voorronde."

"Toen ik dat tegen René Roord (manager vrouwenvoetbal van FC Twente, red.), zei hij: 'Nou, je loopt wel heel hard van stapel. Daar zitten ook voorwaarden aan.' Dat begrijp ik ook. We zijn aan het kijken of we die voorwaarden kunnen invullen, of dat haalbaar is. Dat is wel een mooie uitdaging", aldus Van der Kraan.

"In de jaren dat ik hier nu ben, heb ik drie keer een kampioenschap meegemaakt. Dat is hartstikke mooi. Dat is ook een voorwaarde om de voorronde van de Champions League te mogen spelen. Maar het zou ook wel heel mooi en gaaf zijn om nu een keer dat toernooi écht in te gaan", besluit de algemeen directeur van FC Twente.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments