FC Twente Vrouwen

Failliet FC Utrecht (v) maakt rentree in de Eredivisie Vrouwen

Failliet FC Utrecht (v) maakt rentree in de Eredivisie Vrouwen

FC Utrecht Vrouwen keert terug op het hoogste Nederlandse niveau. De club ging in 2014 failliet, maar maakt negen jaar later haar rentree in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg stroomt in vanaf het nieuwe seizoen 2023-2024. Door de komst van FC Utrecht is er vanaf volgens seizoen weer een even aantal teams. De competitie bestaat nu uit 11 teams waardoor er ieder weekend een ploeg niet in actie kan komen.

“We zijn er heel blij mee dat we met ons nieuw te vormen vrouwenvoetbalteam vanaf het komende seizoen op het hoogste niveau actief mogen en zullen zijn”, aldus Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht op de clubwebsite. “Vanuit de overtuiging dat een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen hebben we besloten terug te keren op het vrouwenvoetbaltoneel."

"Dat we het vertrouwen en de kans krijgen dat op het hoogste niveau te doen, nadat we van 2007 tot 2014 al eerder met een team in de Vrouwen Eredivisie vertegenwoordigd waren, beschouwen we als een compliment en een voorrecht. Vol enthousiasme gaan we voor een succesvolle rentree in het vrouwenvoetbal.”

De ploeg gaat zich richten op de bovenkant van de competitie. “Er is veel talent in de regio, dus we zijn blij dat we hen een podium kunnen bieden. Achter de schermen gaan we, zoals we dat de voorbije tijd ook al waren, keihard aan de slag om een volwaardig team samen te stellen dat zich kan mengen in de strijd om de bovenste zes plekken in de Vrouwen Eredivisie", besluit Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters.

Op de foto uit 2008 zien we Anouk Dekker van FC Twente in duel met Anouk Hoogendijk. Dekker (36) speelt momenteel bij SC Braga Feminino in Portugal. Anouk Hoogendijk (37) is onder andere te zien als analist op televisie.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments