Oud-spelers FC Twente

Martina hoopte op het buitenland, maar koos toch voor Twents getint NAC

Martina hoopte op het buitenland, maar koos toch voor Twents getint NAC

Cuco Martina is weer terug op de Nederlandse velden. De voormalig verdediger van FC Twente zette recentelijk zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen bij NAC Breda. Hiermee is hij de vierde oud Twente-speler. Ook Tom Boere en Casper Staring staan onder contract bij de Brabantse volksclub. Daarnaast wordt de Oldenzaler Tijs Velthuis gehuurd van AZ.

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om terug te keren vertelt de inmiddels 33-jarige Martina. "Ik was bezig met een buitenlandse club ergens in het Midden-Oosten", vertelt hij met een knipoog. "Maar ik moest wachten op een buitenlandse speler die zou vertrekken. Op een gegeven moment was ik het wachten zat."

De desbetreffende trainer probeerde Martina te overtuigen nog langer te wachten, maar daar had de rechtsback geen trek in. "Die speler bleef maar wachten en de trainer wilde dus dat ik ook zou wachten", vervolgt Martina in gesprek met BNDeStem. Maar ik zei weer dat ik niet meer kon wachten en dat ik verder zou gaan.”

En toen kwam NAC voor de tweede keer in beeld. Hij had de Bredase club eerst afgezegd omdat hij verwachtte naar het buitenland te vertrekken. Hij mocht van Pierre van Hooijdonk, tegenwoordig commissaris technische zaken, alsnog naar NAC komen. Ook NAC-speler en landgenoot Antonia zag dat wel zitten. De hernieuwde interesse kwam onverwacht. "Ik had niks meer gezegd tegen NAC en dacht dat ik me beter kon focussen op een buitenlandse club.”

Opnieuw weet Martina niet welke keuze hij moet maken. Toch wachten op het buitenlandse avontuur of toch naar NAC? Hij kiest voor het laatste, maar moet zich eerst melden als stagiair. Geen probleem voor de routinier. "Ik ben niet vies van stage lopen. Bij elke club heb ik dat zo gedaan." Uiteindelijk komen beide partijen een contract overeen tot het einde van het seizoen met de intentie om deze met een jaar te verlengen. En als er alsnog een buitenlandse club komt? "Dan overleg ik dat, maar zoals het er nu uitziet heb ik een goed gevoel bij NAC."

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments