Voetbalacademie

SC Paderborn haalt Hengelose oud-jeugdspeler FC Twente naar 2. Bundesliga

SC Paderborn haalt Hengelose oud-jeugdspeler FC Twente naar 2. Bundesliga

In 2009 werd de Hengelose Pelle Boevink gescout door FC Twente. De doelman doorliep de jeugdopleiding van de Tukkers, maar vertrok in 2017 op 19-jarige leeftijd transfervrij naar FC Groningen. Ook daar brak hij niet door. Na twee jaar in het hoge noorden ging hij een avontuur aan in Duitsland.

Boevink ging in 2019 spelen bij het SSV Jeddeloh II in de Regionalliga Nord, het vierde Duitse niveau. Na een jaar vertrok hij naar VfB Oldenburg, dat uitkwam op hetzelfde niveau. Daar maakte de goalie indruk. In de zomer van 2022 nam SC Paderborn, dat uitkomt in de 2. Bundesliga, hem over. Boevink werd gelijk weer verhuurd aan VfB Oldenburg, waarmee de 1,90 meter-lange keeper afgelopen zomer promoveerde naar de 3. Bundesliga, om meer ervaring op te doen op een hoog niveau.

In eerste instantie zou de 24-jarige Hengeloër voor een half jaar verhuurd worden en daar gaat het ook daadwerkelijk bij blijven. SC Paderborn heeft besloten om Boevink aan te laten sluiten bij de eerste selectie. De club doet het momenteel prima in de 2. Bundesliga en staat zesde. Als het wil promoveren naar het hoogste Duitse niveau, moet er echter nog wel een tandje bij. De achterstand op nummer drie 1. FC Heidenheim is zeven punten. Deze plek geeft recht op play-offs voor promotie/degradatie tegen de nummer zestien van de Bundesliga.

"We hebben Pelles ontwikkeling nauwkeurig gevolgd en geloven dat dit het juiste moment is dat hij aansluit bij de eerste selectie", vertelt Robin Trost, hoofd van de afdeling licentiespelers, op de officiële website van SC Paderborn. "Naast zijn fysieke kwaliteiten is hij ook goed aan de bal. We zien in hem een keeper met een enorme potentie. Pelle kan nu acclimatiseren bij Paderborn en wennen aan het niveau van de 2. Bundesliga", besluit Trost.

4 claps
3 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments