Nieuws

FC Twente Vrouwen kampioen 2014-2015!

FC Twente Vrouwen kampioen 2014-2015!

Gisteren won FC Twente Vrouwen met 0-4 bij Anderlecht Vrouwen. Het was genoeg voor alweer de derde landstitel op rij! Met het behalen van het Nederlands kampioenschap komt FC Twente Vrouwen ook komend jaar uit in de Champions League. Een knappe prestatie, want in de winterstop stond het er allemaal niet zo best voor.

"Op een gegeven moment speelden we tegen Ajax-uit, toen konden zij op acht punten voorsprong ko­men. Maar wij wonnen met 2-0 en waren weer helemaal terug. Daarna is er iets in het team geslo­pen dat moeilijk te benoemen is. Een soort onoverwinnelijkheid. Dat is, ook gezien al het gedoe bij FC Twente, heel knap en daar ben ik echt trots op”, aldus Arjan Veurink in gesprek met de Tubantia.[google]

"Dit is mijn derde Nederlands kampioen­schap met FC Twente en we won­nen ook al twee keer de BeNe Lea­gue. Die laatste willen we nu ook weer hebben. We staan twee pun­ten achter op koploper Standard Luik, maar ik denk dat we die ook nog pakken.”

Daarnaast staat FC Twente Vrouwen ook nog in de finale van het bekertoernooi. Het bewogen seizoen afsluiten met een triple is dus nog altijd mogelijk. Het zou een unicum zijn die na dit seizoen niet meer behaald kan worden. Dan stoppen België en Nederland met de gezamenlijke BeNeLeague competitie.
[ligatus]

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments