FC Twente Vrouwen

Van Domselaar blij: "Daardoor kon ze met een gerust hart met pensioen"

Van Domselaar blij: "Daardoor kon ze met een gerust hart met pensioen"

Afgelopen zomer sloeg het noodlot al snel toe voor Sari van Veenendaal. De keepster van het Nederlands vrouwenelftal raakte al vroeg in de eerste helft van de allereerste groepswedstrijd geblesseerd. FC Twente-doelvrouw Daphne van Domselaar speelde de rest van het toernooi en deed dat uitstekend. Ze werd bedolven onder de positieve reacties.

Na het EK hakte Van Veenendaal de knoop door en stopte ze met voetballen. "Sari vertelde me na het EK dat ze steeds minder plezier in het spelletje had en al langer met de gedachte speelde om te stoppen", zegt Van Domselaar tegenover De Telegraaf. "Voor haar was het heel fijn dat ik er op het EK stond voor het team."

"Daardoor kon ze uiteindelijk met een gerust hart met pensioen, vertelde ze. Naast Lize Kop was er nu nog een geschikte opvolger opgestaan. Sari heeft gezegd dat ik haar altijd kan bellen. Ze is een paar maanden op reis geweest en ik heb haar sindsdien niet meer gesproken, maar ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan", aldus de 22-jarige doelvrouw.

Van Domselaar ziet Van Veenendaal als een voorbeeld. Die positieve blik op de oud-keepster van onder andere FC Twente en Arsenal heeft echter niet iedereen. Vooral in de laatste jaren van haar carrière kreeg Van Veenendaal veel kritiek. Van Domselaar reageert. "Het ene moment zijn de mensen lyrisch, het andere trappen ze je de grond in. Het is nooit leuk als mensen negatief over een teamgenoot praten, dat gun je niemand", besluit Van Domselaar.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments