FC Twente Vrouwen

Ongekend: Kalma maakt hattrick in slechts VIJF minuten bij nieuwe monsterzege

Ongekend: Kalma maakt hattrick in slechts VIJF minuten bij nieuwe monsterzege

Fenna Kalma heeft een geweldig jaar achter de rug. De 23-jarige spits van FC Twente Vrouwen scoorde in 2022 45 doelpunten in alle competities en werd daarmee de topscorer van de hele wereld. Ook het nieuwe jaar is Kalma lekker begonnen. Ze maakte in de eerste wedstrijd na de winterstop een hattrick in slechts vijf minuten.

Met haar zeventiende, achttiende en negentiende treffer van het seizoen was ze medeverantwoordelijk voor een nieuwe monsterzege. FC Twente Vrouwen won in eigen huis met 7-0 van sc Heerenveen. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de ploeg van trainer Joran Pot de Friezen een enorm pak slaag gaf. In oktober eindigde het duel in Heerenveen in 0-9.

Daarmee heeft FC Twente na elf wedstrijden nog altijd geen enkel punt verspeeld. Ajax zit echter nog steeds vlak achter FC Twente. De Amsterdammers wisten hun duel vrijdagavond nipt met 1-0 te winnen van Telstar, de nummer tien van de ranglijst. Beide ploegen hebben nu 33 punten. FC Twente heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Daarmee wordt het verschil op de ranglijst nog altijd gemaakt door de 3-1 thuisoverwinning van FC Twente op Ajax.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments