FC Twente Vrouwen

BIZAR! Kalma scoort 9 (!!) goals in 8 dagen voor ontketend FC Twente (v)

BIZAR! Kalma scoort 9 (!!) goals in 8 dagen voor ontketend FC Twente (v)

FC Twente Vrouwen speelde vrijdagavond de derde wedstrijd in slechts acht dagen tijd. Vorige week vrijdag werd met 7-0 gewonnen van sc Heerenveen, midweeks met 3-0 van PSV en vrijdagavond werd Telstar bijna met dubbele cijfers teruggestuurd naar Velsen-Zuid. Op Sportcampus Diekman won de ploeg van Joran Pot met maar liefst 9-0. De grote uitblinker was opnieuw Fenna Kalma, de topscorer van de wereld in 2022.

De spits begon 2023 met een hattrick tegen haar oud-werkgever sc Heerenveen en tegen PSV scoorde ze opnieuw twee keer. Vrijdagavond deed ze er nog een schepje bovenop door vier van de negen treffers voor haar rekening te nemen. Ze scoorde in de 13e, 20e, 32e en 69e minuut. Hiermee komt haar seizoenstotaal nu al op 25. Een ongekend aantal.

Door de 9-0 overwinning doet FC Twente Vrouwen ook weer goede zaken qua doelsaldo. In 13 wedstrijden werd 66 keer gescoord en incasseerde de regerend landskampioen slechts twee tegentreffers. Ajax scoorde vorige week tegen hetzelfde Telstar maar één keer. Het was wel voldoende voor de overwinning. Het doelsaldo van FC Twente is nu +64 en dat van de Amsterdammers +33.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments