Steijn stelt supporters gerust na gedwongen wissel

| by Martin

Sem Steijn stond zondag voor de tweede keer op rij in de basis bij FC Twente. Hij vormde net als de week ervoor tegen RKC het middenveld met Ramiz Zerrouki en Michel Vlap. Laatstgenoemde speelde iets meer verdedigend en Steijn was als nummer tien de meest aanvallende middenvelder.

Tegen RKC scoorde de Hagenees nog twee keer, maar tegen de Eagles bleef de teller steken op nul. Hij schoot twee keer op doel en creëerde drie kansen, maar uiteindelijk was het niet genoeg om beslissend te zijn. Tot overmaat van ramp moest hij vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn ploeggenoten de 1-0 voorsprong in blessuretijd verspeelden.

Steijn zelf werd in de 71e minuut vervangen door Mathias Kjolo. Hij ging naar de grond en gaf aan dat hij moest worden gewisseld. Het was de tweede noodgedwongen wissel, want in de 57e minuut moest Brenet ook al naar de kant met een blessure.

Gelukkig is er vandaag goed nieuws van Steijn zelf. De middenvelder laat ons weten dat hij geen zware blessure heeft opgelopen en er vrijdag gewoon bij is als FC Twente het opneemt tegen Sparta, de club waar zijn vader de succescoach is. "Het gaat goed. De wedstrijd van vrijdag komt niet in gevaar", aldus Sem tegenover Twente Insite.