FC Twente Nieuws

Cerny niet bezig met vertrek ondanks aflopend contract

Cerny niet bezig met vertrek ondanks aflopend contract

Vaclav Cerny is alweer bezig aan zijn derde seizoen bij FC Twente. Tijdens zijn huurperiode raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie, maar desondanks besloot FC Twente toch één miljoen euro over te maken aan FC Utrecht. Het herstel duurde langer dan verwacht, maar de rechtsbuiten is weer helemaal terug. De vraag is of de club hem ook na dit seizoen kan behouden.

In 2021 tekende de Tsjech een tweejarig contract tot medio 2023 met een eenzijdige optie voor FC Twente om het contract met twee seizoenen te verlengen. Als FC Twente niets doet, is de aanvaller komende zomer transfervrij. Licht FC Twente de optie, dan moet Cerny een stuk meer gaan verdienen dan hij nu doet.

FC Twente heeft tot uiterlijk 1 april om Cerny te laten weten of de club de optie gaat lichten. De kans is groot aangezien hij anders transfervrij de deur uitloopt. Als FC Twente de optie licht gaat Cerny er financieel flink op vooruit. In de voorwaarden staat dat als een club een optie licht, de desbetreffende speler minimaal 25 procent meer moet gaan verdienen.

Is er meer prestatiedruk na je blessure? "Ja en Nee. Nee, omdat ik nu besef dat ik ook moet genieten dat ik voetbal na twee keer een zware blessure te hebben gehad. Ja, want ik wil nog steeds het maximaal haalbare. Dat is me deels gelukt en ik wil nu nog stappen maken."

Of hij nu al bezig is met een vervolgstap? Zit dat in al in je hoofd? "Nee", vervolgt Cerny resoluut. "Ik wil het seizoen goed afmaken en er zijn tot die tijd twee interlandperiodes. Gewoon zo houden en volle bak gaan en dan zien we het wel."

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments