BREAKING: FC Twente Vrouwen wint eerste editie Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwe heeft vandaag de eerste hoofdprijs van het seizoen 2019-2020 in de wacht gesleept. De ploeg van Tommy Stroot legde beslag op de eerste editie van de Eredivisie Cup door PSV Vrouwen over twee wedstrijden met 7-4 te verslaan. Hiermee is FC Twente de eerste club die er met de nieuwe prijs vandoor gaat.

De finale bestond uit twee wedstrijden. Het eerste treffen met PSV Vrouwen werd in Enschede gewonnen met 4-2. Vrijdagavond stond de return in Eindhoven op het programma. FC Twente kwam al vroeg op achterstand, maar herpakte zich en na 45 minuten spelen stond de ploeg met 2-1 voor.

In de tweede helft ging PSV op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel in de 66e minuut waardoor de spanning weer werd opgebouwd. Toch was dit van korte duur want in de 74e minuut zette Kalma de Tukkers op een 3-2 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven waardoor de eerste Eredivisie Cup op naam komt van FC Twente!