Eerste elftal

Deze trainer is volgens Driessen de geschikte opvolger van Jans bij FC Twente

Deze trainer is volgens Driessen de geschikte opvolger van Jans bij FC Twente

Nu FC Twente op zoek is naar een nieuwe trainer, krijgt de club van alle kanten advies over wie Ron Jans na dit seizoen moet gaan vervangen. Volgens Johan Derksen zou Joseph Oosting goed passen bij de Tukkers, maar Valentijn Driessen denkt aan een andere naam. Volgens hem zou FC Twente er goed aan doen om Sparta-trainer Maurice Steijn vast te leggen.

“Ik zou Maurice Steijn wel een goede trainer vinden”, aldus de chef-sport van de Telegraaf. Dan vraagt Derksen: “Hebben ze Pierre van Hooijdonk ook gevraagd?” Met deze opmerking doelt hij op de uitzending van Studio Voetbal van afgelopen zondag waarin Van Hooijdonk weinig goede woorden over had voor Steijn.

De reden is dat Steijn als trainer van NAC Sidney, de zoon van Pierre, op de bank zette. Dat leidde destijds tot de nodige discussies en het lijkt Van Hooijdink nog altijd dwars te zitten. “Van Hooijdonk was bij Feyenoord al de grootste intrigant die er was", vervolgt Derksen. "Hij kan het gewoon niet verkroppen dat hij ooit zijn zoon (Sydney, red.) ernaast heeft gezet.”

De andere tafelgast René van der Gijp is net als Driessen ook enthousiast. “Die man doet het daar geweldig. Hij heeft ze erin gehouden… Hij haalde op een gegeven moment volgens mij zelfs bij wijze van veertien van de zestien punten, want die anderen gingen ook allemaal winnen. Dat was niet normaal.”

Poll

Eens? Is Steijn de juiste man om Jans op te volgen?

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments