Eerste elftal

De Mos rekent: "FC Twente-thuis wordt dan ook een makkie voor PSV"

De Mos rekent: "FC Twente-thuis wordt dan ook een makkie voor PSV"

Voor FC Twente staan er twee pittige wedstrijden op het programma. Komende zondag reist de ploeg af naar Deventer om het daar op te nemen tegen het Go Ahead Eagles van René Hake. Een week later speelt het opnieuw uit en dan is in Eindhoven PSV de tegenstander. Een voordeel voor FC Twente kan zijn dat PSV tussendoor ook nog twee loodzware Europese wedstrijden speelt tegen FC Sevilla in de Europa League.

Toch denkt Aad de Mos niet dat PSV hier veel last van gaat hebben. Hij doet een voorspelling voor de komende weken. Hij begint met de eerste wedstrijd tegen Sevilla en sluit af met de wedstrijd PSV - FC Twente.

"Ik zeg een gelijkspelletje in Spanje. Daarna krijg je Utrecht, dat revanche wil nemen na een nederlaag bij Vitesse en nu thuis speelt. Toch heeft PSV nu het geluk en denk ik dat ze daar met een 1-2 overwinning wegkomen. Ik ga ervan uit dat ze nu de smaak te pakken hebben." Dan vergeet hij even de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Sevilla en gaat direct door naar PSV - FC Twente. "Twente thuis wordt dan ook een makkie, na die uitslagen die ik net al voorspelde."

Waar De Mos niet zo zeker van is, is de formatie waarin PSV de wedstrijden gaat spelen. Afgelopen weekend werd met 6-0 gewonnen van FC Groningen, maar dat is volgens de oud-trainer geen juiste maatstaf. "Ga niet denken dat je hetzelfde spelletje kan spelen als tegen Groningen. Dat waren spelers die zich naar de slachtbank lieten voeren en dat gaat tegen Sevilla niet gebeuren."

"Ik ben benieuwd wat dat oplevert in de wedstrijden tegen Sevilla, Utrecht en Twente. Tegen Groningen kon je Simons op tien zetten en Gutiérrez niet opstellen, maar dat was een valse wedstrijd. Ik wil ook zien of het allemaal kan in de volgende, moeilijkere wedstrijden en dat gaan we nu zien", besluit hij tegenover het Eindhovens Dagblad.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments