Eerste elftal

Brenet steelt de show: "Zo'n beetje de raarste voetballer van de eredivisie"

Brenet steelt de show: "Zo'n beetje de raarste voetballer van de eredivisie"

Joshua Brenet was zondag tegen FC Volendam alweer goed voor zijn vijfde doelpunt van dit eredivisieseizoen. Deze was zonder twijfel de fraaiste van de vijf. Brenet nam een lange bal van Robin Pröpper op schitterende wijze aan en tikte hem vervolgens over de doelman van FC Volendam heen. Bekijk de goal in de video onderaan het artikel.

Clubwatcher Leon ten Voorde vindt Brenet maar een gekke speler. "Dat is zo'n beetje de raarste voetballer van de eredivisie", vertelt hij bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Hij gaat van briljant naar bizar slecht. Hij maakte een geweldige goal, bijna Bergkampiaans."

"Ron Jans haalde Bergkamp er al bij. Het was ook een Bergkamp-actie. In de lucht de aanname en vervolgens met buitenkant voet de beweging over de keeper heen. Het was een geweldige goal. Van vroeger uit is hij een rechtsbuiten. Hij is geloof ik in de B'tjes een trainer tegengekomen die tegen hem zei: 'Jij kunt het betaald voetbal halen, als jij rechtsback wordt", aldus Ten Voorde.

"Hij kan niet zo goed verdedigen, maar daar kom je in de eredivisie mee weg. Gijs Smal is eigenlijk ook geen verdediger, maar komt er over het algemeen ook mee weg. Brenet heeft zoveel drive als hij van achteruit komt. Hij moet er niet staan, hij moet er komen. Hij kwam aan de binnenkant, zo heeft hij meer goals gevraagd. Dat was geweldig", besluit de clubwatcher.

Poll

Zeg het maar. Was het een strafschop voor Feyenoord?

Poll

Zie jij Limnios graag terugkeren bij FC Twente?

82 claps
8 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments